EXTINDEȚI DURATA DE VIAȚĂ A ANVELOPELOR: DEPOZITAȚI-LE ÎNTR-UN LOC RĂCOROS, USCAT ȘI ÎNTUNECAT

Locația de depozitare a anvelopelor dvs. contează. Potrivit experților, temperatura corectă de depozitare este cel mai important factor. De asemenea, puteți prelungi durata de viață a anvelopelor protejându-le împotriva umezelii, substanțelor chimice și radiațiilor UV. Un hotel de anvelope este cea mai ușoară alegere.

Ar trebui să-mi depozitez anvelopele de vară în garaj, subsol, pe balcon sau în afara casei? Potrivit lui Martin Dražík, Manager de produs pentru Nokian Tyres Central Europe, temperatura de depozitare este cel mai important factor.

– Pe vremuri, unii oameni obișnuiau să stocheze anvelope în apropierea cazanelor lor de încălzire centrală. Aceasta este prea fierbinte, deoarece căldura va avea un efect advers asupra compușilor de cauciuc. Anvelopa va începe să se usuce, să se întărească și să dezvolte fisuri. Poate chiar arde, explică Dražík.

Locația ideală de depozitare a anvelopelor este un spațiu răcoros, sub 15ºC, unde anvelopele rămân uscate. Spațiile întunecate protejate de lumina soarelui sunt de preferat, deoarece radiațiile UV vor reduce durabilitatea anvelopei, adaugă Dražík.

Hoteluri de anvelope rezolva problema de stocare

O abordare din ce în ce mai frecventă este depozitarea anvelopelor într-un hotel de anvelope, deoarece acest lucru eliberează spațiu de depozitare pentru alte utilizări. Un hotel de anvelope poate fi o soluție ușoară în cazurile în care, de exemplu, Cooperativa de locuințe interzice depozitarea anvelopelor din cauza problemelor de încărcare a incendiilor. Într-un hotel de anvelope, anvelopele sunt inspectate, spălate și montate de profesioniști.

Depozitarea anvelopelor în condițiile potrivite le va prelungi durata de viață, subliniază Dražík.

O anvelopă de înaltă calitate întreținută cu atenție va dura până la șase ani. Dacă anvelopele dvs. au fost fabricate în urmă cu peste zece ani, nu ar trebui să le folosiți deloc. Puteți vedea data fabricației în numărul de patru cifre de pe anvelopă: primele două cifre indică săptămâna de fabricație, în timp ce cele două din urmă vă spun anul.

O locație de depozitare cu toate caracteristicile greșite vă poate deteriora anvelopele dincolo de reparații într-un singur sezon.

Spălătoriile cu presiune puternică pot deteriora anvelopele

Recomandările de depozitare pentru anvelopele de iarnă și de vară sunt similare. Înainte de a pune anvelopele în depozit, trebuie să le spălați cu grijă și să le clătiți. Îndepărtați cele mai mari roci din caneluri și verificați banda de rulare și pereții laterali pentru fisuri sau bulgări anormale.

Când vă spălați anvelopele, păstrați punctul jetului de apă al mașinii de spălat sub presiune departe de anvelopă, deoarece poate deconecta cauciucul de pe pânza de sub ea. Acest lucru poate determina ruperea anvelopei odată ce este folosită din nou, spune Martin Dražík.

Înainte de a depozita anvelopele, asigurați-vă că acestea sunt complet uscate. Anvelopele nu trebuie să intre în contact cu uleiuri, solvenți sau alte substanțe chimice la locul de depozitare. Dacă este necesar, puteți achiziționa pungi de anvelope pentru protecție.

Anvelopele nu trebuie să fie sub sarcină și tensiune mare, cu alte cuvinte, nu ar trebui să strângeți alte lucruri deasupra teancului de anvelope.

– Când aș depozita anvelopele una peste alta, aș crește ușor presiunea înainte de depozitare, deoarece anvelopa de jos este sub o sarcină destul de grea, spune Dražík.

Depozitarea anvelopelor pe scurt:

  • Verificați vârsta anvelopelor și achiziționați altele noi cel târziu la fiecare 6-10 ani
  • Verificați starea benzii de rulare și îndepărtați orice roci mai mari din caneluri
  • Spălați anvelopele și lăsați-le să se usuce complet înainte de depozitare
  • Depozitați anvelopele într-un loc răcoros și uscat
  • Protejați anvelopele împotriva luminii solare și a substanțelor chimice
  • Pentru un plus de liniște sufletească, lăsați munca profesioniștilor de la hotelul de anvelope

Sfaturile au fost furnizate Martin Drazik, Manager de produs pentru Nokian Tyres Central Europe.

Scrie-ne pe WhatsApp
Call Now Button0750.413.623